Gofrownica DW900
SMACZNY DESER
Czy zapach gofrów kojarzy Ci się z wakacjami? Bałtyk, Mazury, górskie miasteczka….wszystko łączy jedno – zapach gofrów. Teraz możesz rozkoszować się tym smakiem i zapachem we własnej kuchni przez cały rok!
Gofry we własnej kuchni – to brzmi pysznie! Zaproś rodzinę i przyjaciół na gofrowe party. Przygotuj ulubione dodatki typu owoce, nutella, cukier puder, bita śmietana i zostaw wybór gościom.
Gofrownica GÖTZE & JENSEN DW900 szybko i równomiernie się nagrzewa, co jest doskonałym zabezpieczeniem przed rozlewaniem się ciasta. Czas ma szczególne znaczenie przy większej ilości gości.

5 trybów pieczenia I 7 ustawień temperatury
Możesz wybrać stopień pieczenia gofrów w zależności od Twoich preferencji. Mogą być mocno wypieczone lub mniej, ale za to bardziej miękkie w środku. Wszystko zależy od Ciebie!
Dodatkowo sprawdzisz stopień wypieczenia bez otwierania pokrywy, ponieważ wszystko wyświetla się na wielofunkcyjnym wyświetlaczu.
Sekretem idealnego gofra jest odpowiedni dobór temperatury. Jej 7 ustawień pozwoli Ci na przygotowanie gofrów o chrupkiej, ale nie twardej powierzchni. Możesz również ustawić temperaturę samodzielnie, jeśli wolisz. Dzięki temu z łatwością ustalisz, jaki stopień wypieczenia odpowiada każdemu z domowników i będziesz mógł to zmieniać na bieżąco.

Automatyczne wyłączanie
Przy jedzeniu gofrów można zapomnieć o całym świecie. Jeśli tak właśnie się stanie, nie musisz pamiętać o wyłączeniu gofrownicy GÖTZE & JENSEN DW900, ponieważ system zabezpieczający zrobi to za Ciebie! Ale to nie wszystko, ponieważ urządzenie ma również zabezpieczenie przed przegrzaniem.

Idealny kształt, Moc i obudowa
Gofry powinny być prostokątne! Tak przynajmniej twierdzą ich najwięksi znawcy i wielbiciele. I takie będą gofry, które przygotujesz! Jednorazowo możesz zrobić 2 gofry i obydwa będą idealnie prostokątne.
Moc urządzenia jest wysoka, wynosi 1600 W. To sprawia, że Twoje gofry zawsze będą chrupiące i najlepsze na świecie. Obudowa jest z tworzywa sztucznego, dzięki czemu gofrownica jest lekka. Z łatwością zabierzesz ją na party do znajomych!

Przygotowanie pysznych, ciepłych gofrów to kwestia dobrego ciasta i czegoś jeszcze. Każdy wie, że przygotowanie gofra trwa krótką chwilę. Dlatego konieczne są idealne warunki, dla równomiernego rozprowadzenia i wypieczenia tego jakże specyficznego ciasta. Najczęściej stosowanym rozwiązaniem są specjalne gofrownice elektryczne.
Każdą gofrownicę można rozpoznać po typowych prostokątnych teflonowych wkładkach, które w charakterystyczny sposób formują płynne ciasto w typowego prostokątnego gofra ze specyficznymi zagłębieniami, których zadaniem jest utrzymywanie dodatków. Wybierając gofrownicę, warto zwrócić uwag na:
- moc układu grzewczego,
- okładzinę wkładek,
- ergonomiczna budowa zapewniająca bezpieczeństwo,
- system sterowania.
Regulacja temperatury i timer do kontroli czasu z pewnością ułatwią dopracowanie procedury smażenia do perfekcji. Warto wybrać sprzęt, którego budowa jest solidna i dobrze się prezentuje. Elementy wykończeniowe w stylizacji na stal nierdzewną, z pewnością będą prezentować się świetnie.