Jeśli lubisz spienione mleko i chcesz dodawać je nie tylko do kawy, mamy dla Ciebie rozwiązanie. Spieniacz do mleka GÖTZE & JENSEN MF500X, który sprawi, że Twoje życie będzie znacznie przyjemniejsze! Spienione mleko to podstawa dobrej kawy dla wielu z Nas. Jeśli jesteś jedną z tych osób, koniecznie zaopatrz się w to sprytne urządzenie. Wykorzystasz go również do gorącej czekolady oraz wielu innych napojów, które sobie wymyślisz. Cappuccino, cafe latte – do wyboru, do koloru!
Są dzieci, które nie lubią zwykłego mleka. Ale wystarczy, że lekko je spienisz i już wypiją je ze smakiem. Ten mały trick sprawi, że dostarczysz swoim maluchom odpowiednią ilość wapnia. Czyż nie jest to sprytne?
Spieniacz nie tylko spienia mleko, ale je również podgrzewa. Jednorazowo spieni do 150 ml, natomiast podgrzeje na raz 300 ml. Wystarczy tylko dodać czekoladę lub kakao i delektować się pysznym smakiem. To szczególnie miłe w zimowe lub jesienne wieczory, kiedy najbardziej lubimy zakopać się pod kocem z filiżanką ciepłego kakao. Do tego dobra książka lub ulubiony film i wieczór można uznać za udany.
Dużym komfortem jest automatyczne wyłączenie. Nie musisz pilnować spieniania mleka, wystarczy, że je tylko włączysz, a urządzenie samo się wyłączy.
Spieniacz GÖTZE & JENSEN MF500X ma bardzo elegancki design, wykonany jest ze stali nierdzewnej i tworzywa sztucznego. Jego wymiary to 15,5 cm na 19 cm, jest w kolorze srebrno-czarnym.
W opakowaniu oprócz spieniacza GÖTZE & JENSEN MF500X znajdziesz mieszadło, nasadkę spieniającą oraz instrukcję obsługi w języku polskim z warunkami gwarancji.
Parzenie ulubionej kawy czy herbaty wymaga specjalnych przygotowań. Nie jest tajemnicą, że najlepszy aromat i smak ma kawa świeżo zmielona, a najlepsze mleko do kawy czy herbaty przygotowuje się w specjalnie przygotowanych do tego celu naczyniach, czyli w spieniaczach do mleka.
Warto wiedzieć, że dobry młynek do kawy, to nie tylko urządzenie do szybkiego mielenia kawy na drobny pył. Wręcz przeciwnie. Proces mielenia ziaren ma znaczny wpływ na smak przygotowanego naparu. Wprawni kawosze, nie tylko bariści często miesiącami dopracowują procedurę parzenia ulubionej kawy. Grubość granulatu lub jak kto woli, stopień zmielenia kawy przekłada się na przebieg procesu parzenia, podobnie jak gęstość kawy (stopień ubicia w sitku) oraz czas i temperatura parzenia.
Dobry młynek powinien umożliwić uzyskanie zarówno drobno, jak i grubo zmielonej kawy do parzenia. Poza tym warto wybrać urządzenie, które dobrze wygląda, jest poręczne i niezawodne, dokładnie tak jak młynki w naszej ofercie. Inwestując w młynek nie warto rezygnować ze spieniacza, w końcu nie zawsze wszyscy piją tylko i wyłącznie czarną kawę. Spieniacz okaże się idealny podczas eksperymentów z latte i cappuccino.