Granitowe wykończenie ILAG Granitec® to doskonałe efekty smażenia. 5-warstwowa powłoka zmniejsza przywieranie i przypalanie się potraw, przyspiesza nagrzewanie się patelni, zwiększa jej odporność na zarysowania i dodatkowo ułatwia utrzymanie jej w czystości. Specjalna warstwa bazowa naczynia, która zapewnia optymalne połączenie powłoki z naczyniem, pokrywana jest kolejno bazową powłoką wzmocnioną ceramicznie, powłoką gwarantującą zwiększoną odporność na zarysowania, warstwą z efektem granitu oraz wierzchnią warstwą, która ułatwia czyszczenie.
Patelnia do naleśników GÖTZE & JENSEN ILAG Granitec® Competence o średnicy 24 cm ma specjalną konstrukcję, która sprawia, że naczynie równomiernie nagrzewa się na całej powierzchni patelni, dzięki czemu naleśniki czy inne potrawy smażą się na niej równomiernie. To sprawdzony przepis na wyśmienite dania smażone – bez przypalania i przywierania. Do tego ma ona antypoślizgową rączkę, która świetnie leży w dłoni i nie ślizga się, co znacznie ułatwia przyrządzanie posiłków.
Patelnia do naleśników GÖTZE & JENSEN jest przeznaczona do kuchenek indukcyjnych, gazowych, ceramicznych i elektrycznych, więc możesz bezpiecznie ich używać niezależnie od tego, z jakiego sprzętu korzystasz.
• By uniknąć zarysowania powierzchni patelni, zawsze używaj akcesoriów kuchennych z drewna lub tworzyw sztucznych.
• Przed pierwszym użyciem umyj patelnię i wetrzyj w jej powierzchnię niewielką ilość oleju kuchennego.
• Zalecamy mycie ręczne wyłącznie z użyciem miękkich tekstyliów oraz płynnych delikatnych detergentów.
Patelnia do naleśników GÖTZE & JENSEN ILAG Granitec® Competence o średnicy 24 cm.
Patelnia to sprzęt strategiczny, który po prostu każdy musi mieć w kuchni. Nie można dopuścić do sytuacji, w której przyrządzenie jajecznicy, usmażenie naleśników, placków ziemniaczanych lub innych kultowych potraw byłoby zagrożone jej brakiem. Wybierając dobrą patelnię warto zwrócić uwagę na kilka cech, dzięki którym użytkowanie będzie bezproblemowe, a każde danie wyjdzie idealnie.
Firma Goetze & Jensen uprościła proces wyboru patelni. Wszystkie są przystosowane do każdego współczesnego typu kuchenek, w tym:
Patelnie naszej marki zostały wykonane z wysoko jakościowej stali. Są także pokryte specjalną warstwą, która zapobiega przywieraniu smażonych składników.
Nasze patelnie skonstruowano w taki sposób, że spód idealnie przylega do płyty grzewczej. To gwarantuje równomierne nagrzewanie się całej powierzchni, co z kolei jest istotne dla skutecznego smażenia i duszenia potraw. Warto zwrócić uwagę również na uchwyt. Solidna budowa i ergonomiczne rękojeść pozwala na pewną kontrolę, nawet podczas efektownego podrzucania naleśników.