Sokowirówki
Sokowirówki
Poradnik eksperta
Sokowirówki – idealny sok z warzyw i owoców

Zdrowy, orzeźwiający sok z jabłek czy pomarańczy, podawany zaraz po przygotowaniu to klasyka dobrego śniadania. Przepisy z zastosowaniem sokowirówki oferują nieskończoną możliwość kombinacji w komponowaniu napoi o idealnym smaku i właściwościach. Takie soki to idealny sposób na uzupełnienie witamin, przyjęcie odpowiedniej dawki przeciwutleniaczy oraz uzupełnienie zapasu kalorii i wody.

Z doświadczeń użytkowników sokowirówek Goetze & Jensen wynika, że wszystkie dobre urządzenia tego typu, zostały wyposażone m.in. w:

  1. proste sterowanie prędkością obrotową silnika,
  2. ostre jak skalpel norze zespolone z sitkiem zapobiegającym przedostawaniu się miąższu do soku
  3. ergonomiczny pojemnik na klarowny sok,
  4. pojemnik na miąższ,
  5. otwór do podawania owoców i warzyw o dużej średnicy,
  6. łatwy system blokowania pokrywy,
  7. antypoślizgowe nóżki z przyssawkami,
  8. popychacz do owoców.

Oprócz technologii ważny jest także atrakcyjny wygląd, intuicyjna obsługa i łatwe czyszczenie sokowirówki. Do produkcji naszych sokowirówek zastosowano wysokiej jakości tworzywo oraz stal nierdzewną. Dzięki temu wyglądają po prosty bardzo dobrze, a wszystkie komponenty są odporne na uszkodzenia mechaniczne i z powodzeniem można je myć w zmywarce.