Sandwicze

Sandwicze
Sandwicze
Poradnik eksperta
Sandwich – opiekacz do tostów i kanapek

Kanapki, także w wersji na ciepło to chyba jedno z najpopularniejszych dań w ogóle. Każdy ma swój ulubiony przepis, który określa, jak powinny kształtować się idealne proporcje pomiędzy stopniem wypieczenia chleba oraz ilością dodatków ukrytych pomiędzy kromkami. Zarówno profesjonaliści, jak i doświadczeni fani eksperymentujący z sandwichem na własny użytek, przygotowują te kultowe przekąski, korzystając z opiekaczy – sandwichy firmy Goetze & Jensen.

Dobry opiekacz powinien mieć kilka charakterystycznych cech, aby każdy sandwich był idealny. Podstawa to:

  1. kultowa wkładka dzieląca każdą kanapkę na dwa trójkątne sandwiche,
  2. teflon na powierzchni wkładek zapobiegający przywieraniu sera,
  3. dwie mocne grzałki równomiernie rozprowadzające ciepło po powierzchni wkładek,
  4. niezniszczalny zawias,
  5. mocny zamek, który wytrzyma nawet piętrową konstrukcję kanapki.

Nasze opiekacze to naprawdę solidny sprzęt, zamek daje radę, a teflonowa wkładka niczym nóż dzieli każdą kanapkę na dwa trójkątne kawałki. Jednak zastosowanie opiekaczy może być znacznie szersze. Użytkownicy, którzy nie lubią typowych kanapkowych trójkątów, mogą wybrać model z wymiennymi wkładkami. W takich zestawach dostępne są trzy rodzaje, typowa kanapkowa, grillowa i do gofrów.