Krajalnice

Krajalnice
Krajalnice
Poradnik eksperta
Profesjonalne krajalnice kuchenne

Przygotowywanie posiłku dla licznej rodziny i dużego grona znajomych to wymagające zadanie. Dlatego, coraz więcej gospodarstw domowych decyduje się na zakup porządnej krajalnicy, która przyspiesza ten żmudny proces. Urządzenia do krojenia z napędem elektrycznym muszą być wykonane w sposób gwarantujący wydajność i bezpieczeństwo. W związku z tym warto zainwestować w bezpieczne krajalnice kuchenne Goetze & Jensen.

Dobre krajalnice kuchenne to urządzenia o sztywnej, stabilnej podstawie wykonanej ze stali nierdzewnej i dobrej jakości tworzywa. Dzięki odpowiedniej wadze oraz antypoślizgowym nóżkom, krajalnica pewnie stoi w miejscu, co daje użytkownikowi poczucie komfortu i bezpieczeństwa. To cechy niezwykle ważne w przypadku pracy z rozpędzonym otwartym ostrzem.

Dobrze wyważony, szybkoobrotowy silnik oraz perfekcyjne ostrze, nie pracują bez najmniejszych drgań. Użytkownik pewnie dzieli żywność na porcje, przesuwając krojony produkt na ergonomicznej podstawie wykonanej ze stali nierdzewnej. Podstawa na żywność porusza się ruchem posuwistym wzdłuż ostrza na mocnej i stabilnej suwnicy, która stanowi element konstrukcji urządzenia. Praktycznie nie ma zagrożenia, że ręka użytkownika, który poprawnie obsługuje krajalnice może mieć kontakt z obracającym się ostrzem.