Gofrownice
Gofrownice
Poradnik eksperta
Świeże gofry w kilka minut – jak kupić dobrą gofrownicę?

Przygotowanie pysznych, ciepłych gofrów to kwestia dobrego ciasta i czegoś jeszcze. Każdy wie, że przygotowanie gofra trwa krótką chwilę. Dlatego konieczne są idealne warunki, dla równomiernego rozprowadzenia i wypieczenia tego jakże specyficznego ciasta. Najczęściej stosowanym rozwiązaniem są specjalne gofrownice elektryczne.

Każdą gofrownicę można rozpoznać po typowych prostokątnych teflonowych wkładkach, które w charakterystyczny sposób formują płynne ciasto w typowego prostokątnego gofra ze specyficznymi zagłębieniami, których zadaniem jest utrzymywanie dodatków. Wybierając gofrownicę, warto zwrócić uwag na:

  1. moc układu grzewczego,
  2. okładzinę wkładek,
  3. ergonomiczna budowa zapewniająca bezpieczeństwo,
  4. system sterowania.

Regulacja temperatury i timer do kontroli czasu z pewnością ułatwią dopracowanie procedury smażenia do perfekcji. Warto wybrać sprzęt, którego budowa jest solidna i dobrze się prezentuje. Elementy wykończeniowe w stylizacji na stal nierdzewną, z pewnością będą prezentować się świetnie.